Strandrensning

Bisserup Byting har gennemført den årlige strandrensningsdag.
Arrangementet  sker i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening og Slagelse Kommune.

35 voksne, 10 børn og 4 hunde deltog i formiddagens strandrensning.
Vi samlede ca. 70 kg affald, heraf 350 cigaretskod og 75 flasker og dåser.
Vi spiste 120 pølser og 100 brød, drak 6 øl og en masse sodavand.
Bisserup forekom os mere affaldsfri i år end tidligere år. Jeg har en idé om at Børnebisserne må have været meget flittige til at samle affald og cigaretskod.


Der blev blandt de fremmødte talt om at denne årlige dag er en motiverende faktor for, at vi hver især tager en pose med til affald, når vi er ude at gå en tur. En enkelt deltager fortalte, at han samler affald op hver eneste dag, når han går tur med hunden. Han har i flere år tilbagevendende samlet op til 10 kg affald op på vejstykket mellem Bisserup og Holsteinsborg, men i år var der næsten ikke noget affald på strækningen. Det har de sidste tre år været, at det er byens to indfartsveje, der er mest affald på.


Foto Per Brimer og Bente Holmgren

Det er en god erfaring at mængden af affald bliver mindre, når vi er mange der kontinuerlig holder vores strand, vore gader og pladser rene. Fordi rene gader og strande animere til ikke at smide affald.
Dejligt vi er sammen om at holde Bisserup ren.

Kirsten Møldrup