Fællessang i Forsamlingshuset

Måske har du læst artiklen SYNG MED – det er sundt! i Samvirkebladet denne måned. Den handler om fænomenet Fællessang, der for tiden breder sig som en steppebrand over det ganske land. Det skyldes især de mange sunde effekter, der er ved at synge sammen. Fællessang løfter nemlig humøret, sænker stressniveauet, skaber større samhørighed og styrker fællesskabet.

Ved slutningen af den sidste fællesspisning opstod der ved mit bord et spontant ønske om at synge, hvilket mundede ud i en opfordring til, at jeg tog initiativ til mere sang her i Bisserup. Både Bytinget og Forsamlingshuset har bakket op om ideen, som måske også vil kunne komme andre fællesarrangementer i byen til gode, for eksempel i forbindelse med sankthans eller solhverv, hvor der i forvejen er tradition for at synge.

Projektet skal hedde ”Side om side” og starter op i forsamlingshuset tirsdag den 7. januar kl. 19-20:30. Vi synger hver den første og tredje tirsdag til og med april. I februar dog første og anden tirsdag. Der er ingen optagelseskrav, ingen dresscode og ingen stemmer, der skal kunnes. Det bliver helt sikkert sjovere at være med end at være tilhører! Vi indleder med at varme stemmerne op og synger derefter fra DGI-sangbogen, som vi låner af forsamlingshuset. Vi skal synge ”Jeg ved en lærkerede”, ”Visen om de atten svaner” og ”Forelsket i København” og flere i samme stil.

Projektet er ikkekommercielt og koster en 20er pr. gang. Kom glad til FÆLLESSANG i forsamlingshuset den 7. januar kl. 19 – og lad os se, hvad er sker.

Knud Strandby