Offentlige videnskabsforedrag i BIS’koppen

EFTERÅRETS FØRSTE VIDENSKABSFOREDRAG I BIS’KOPPEN TIRSDAG 19. SEPTEMBER KL. 19.00
Saving our insects by biologist Dave Goulson and journalist Kjeld Hansen
Vores insekter er i kraftig tilbagegang. Hør i dette foredrag om de mange årsager hertil og hvordan vi kan rette op på det. Fx ved at ændre den måde hvorpå vi dyrker vores fødevarer, ved at give naturen mere plads og dynamik i naturområder og ved at gøre grønne, bynære områder – inkl. vores private haver – til oaser for liv.
I foredraget vil du først høre den britiske professor i biologi Dave Goulson som, blandt andet med afsæt i sin populærvidenskabelige bog ’Silent Earth’, vil berette om insekternes altafgørende betydning for selve livet på Jorden. Bemærk, at denne del af foredraget er på engelsk.
Derefter vil den danske miljøjournalist Kjeld Hansen sætte emnet i dansk perspektiv. Kjeld Hansen har bearbejdet og oversat Dave Goulsons bog til dansk under titlen ’Den tavse klode – Sådan forhindrer vi insekternes undergang’.
Der er offentlig og gratis adgang. Drikkevarer kan købes.