VIDENSKABSFOREDRAG I BIS’KOPPEN TIRSDAG 21. NOVEMBER KL. 19

 VIDENSKABSFOREDRAG I BIS’KOPPEN TIRSDAG 21. NOVEMBER KL. 19
Celler deler os ved molekylærbiolog Lotte Bjergbæk
Cellerne i vores krop kopierer og deler sig ustandseligt. Dette gør at et menneske kan skabes ud fra én celle. Oftest går det godt, men når det går galt, kan det så kimen til cancer. Hør en molekylærbiolog udfolde cellens funktioner og kontrolsystemer.
Tag med på en rejse i cellens historie og bliv klogere på cellens kontrolsystemer. Du vil også blive introduceret for den éncellede svamp som udgør vores bagegær, ’Saccharomyces cerevisiae’, som forelæseren anvender i sin forskning til at undersøge cellens kontrolsystemer. Forskerne forsøger at ”keep it simple” ved at bruge gærceller, men utrolig nok har en gærcelle og en menneskecelle uhyre meget tilfælles.
Der er offentlig og gratis adgang. Drikkevarer kan købes.