Børnebissen: For forældre

Her kan du hente og læse vores velkomstfolder

 

Børnebissen holder til på Vinkelvej 2, 4243 Rude i Bisserup

Børnebissen hører under Slagelse Kommune, men man kan godt blive indskrevet selvom man bor i en anden kommune. Du kan finde information om venteliste her.

Betaling:

Ligesom i alle andre institutioner koster det penge at få sit barn passet. Det koster cirka det samme som i andre institutioner (også selvom det er en privatinstitution). Teknisk set er betalingen delt op i en forældrebetaling og et kommunal tilskud (henholdsvis ca 1/4 og 3/4 af den samlede sum).

Det er Børnebissen selv der står for at administrere forældrebetaling og det opkræves forud via bankoverførsel

Satserne er pt. Barn ind til 3 år: 2950 ,- /måned. Derefter fra 3-6 år 1850,-/måned.

Der er mulighed for søskendetilskud og fripladstilskud. Søskendetilskud gives automatisk af kommunen, men fripladstilskud skal man selv ansøge om (her kan være mange penge at spare og vi vejleder gerne).

Depositum:

Ved opstart i Børnebissen skal der betales et depositum på 2950/1850,- afhængigt af barnets alder, ved indmelding. Depositum tilbagebetales når barnet stopper, men kan indrages ved manglende forældrebetaling.

Deltidsplads:

Der er mulighed for deltidsplads i Børnebissen:

Max 30 timer i tidsrummet 9:00-15:00. Pris: 1800kr / 1100kr (indtil 3 år / efter 3 år).

Kontakt bestyrelsen angående vilkår og krav ved deltidsplads.

Åbningstider:

Børnebissens åbningstider tilpasses løbende familiernes behov. Der er ingen restriktioner på sen aflevering og tidlig hentning i løbet af dagen.

Ferie / lukkedage:

Der er mulighed for nødpasning i ferier/lukkedage – kontakt bestyrelsen i god tid.
Juleferie 23-dec-20 t.o.m. 4-jan-21
Påskeferie. 27-mar-21 t.o.m. 05-apr-20
St. Bededag. 30-apr-21
Kr.Himmelfart 13-maj-21 t.o.m. 14-maj-21
Pinse 24-maj-21
Sommerferie fastlægges i foråret 2021.

Madordning:

I Børnebissen køber vi alt mad økologisk og gerne lokalt.

Maddag: De fleste fredage laver nogle af børnene og en voksen frokost til alle.

Morgenmad: Vi tilbyder havregryn, havregrød eller nybagte boller og mælk hver morgen til kl.8.00.

Frugt: Om eftermiddagen serverer vi økologisk knækbrød, frugt eller nybagte boller. Det kan dog ikke gøre det ud for et måltid, så det er vigtigt at børnene har mad nok til hele dagen I deres madpakker.

Fødselsdage:

Barnet og forældrene bestemmer selv om de vil invitere hjem eller vil komme og fejre barnet I Børnebissen.

Hvis man vælger at fejre sit barn I Børnebissen, pynter vi op med flag og dækker fint bord.

Forældre og fødselsdagsbarn medbringer noget spiseligt efter eget ønske: frugt, hjemmebagt kage, boller eller en madret?

Da det ikke er alle børn der må få slik (vingummi, lakrids etc.), vil vi gerne opfordre til at I finder alternativer til dette til fødselsdage.

Sygdom og fravær:

Ved sygdom skal Børnebissen have besked inden kl. 8.30.

Bliver barnet syg i Børnebissen, kontaktes forældrene og der aftales nærmere.

Børnebissen modtager ikke syge børn. Børn der har været syge skal være smittefri, feberfri og helt raske før de kommer i Børnebissen igen.

Tøj:

Da vi er ude hver dag, er det vigtigt at i sørger for at jeres barn har tøj der passer til årstiden (der findes vejledende lister i Børnebissen), som er til at røre sig i og som må blive snavset, for det bliver det. Det vil sige jeres barn skal have mindst et sæt skiftetøj liggende i Børnebissen og altid have overtøj og fodtøj, der passer til dagens vejr. Sørg for at der er navn i barnets tøj, det gør det lettere for alle når tøjet skal finde sin ejermand igen

Bleer og sovebørn:

Til de børn der bruger bleer medbringer forældrene selv bleer. Til de børn der sover til middag medbringes sengelinned, dyne, pude og evt. barnevogn.

Arbejdsdage:

Vi har to årlige arbejdsdage i Børnebissen. Arbejdsdagene ligger på en lørdag eller søndag fra kl. 9.30 til ca.15.00.

Her mødes forældre, børn og en fra personalet (lederen) for, at vedligeholde Børnebissen inde som ude. Denne dag har stor betydning for Børnebissens eksistens, men også for de indbyrdes relationer mellem alle der har deres daglige gang i Børnebissen. Det forventes, at minimum en fra hver familie deltager på disse arbejdsdage.

 

Forældremøde og generalforssamling:

En gang årligt er der et forældremøde for hele institutionen.

I februar afholdes der generalforsamling, her vælges de forældre der skal indgå i bestyrelsen og efterfølgende konstitueres bestyrelsen.

Da forældrene er en vigtig del af Børnebissen, forventes det at mindst en fra hver familie deltager til forældremøde og generalforsamling.