Børnebissen: Hverdagen

Livets gang i Børnebissen:

I Børnebissen tager vi udgangspunkt i det enkelte barns behov. Den lille børnegruppe gør det muligt for os, at opfylde de behov, den aktuelle børnegruppen måtte have.
Vi lægger vægt på, at børnene lærer at tage hensyn til hinanden, så alle børn føler sig som en vigtig del af Børnebissens fællesskab.
Som barn i Børnebissen vokser man op i en slags ekstra søskendeflok, hvor man prøver at være den lille, der har brug for hjælp fra de større børn og man bliver den store, der kan hjælpe de små.

Dagen og ugens gang:

Dagen og ugen har sin faste struktur og rytme, hvilket skaber genkendelighed og tryghed.
Når vi ikke er på tur er vi hjemme i vores hus, hvor vi har en stor have med gynger, sandkasse og legehuse og en stor græsplæne. Fredag er også dagen, hvor vi går ned på havnen til den lokale fisker Lars Birger, som viser og fortæller om ugens fisk (youtube video). Tit køber vi fisk med hjem til vores fredags frokost.
Vi har en køkkenhave, hvor vi sår, høster og spiser det meste af året.

Forældresamarbejde og det enkelte barn:

En god daglig dialog har stor betydning for barnets trivsel i Børnebissen. Derfor tilstræber vi en daglig snak med jer om dagens oplevelser.
Der afholdes en årlig forældresamtale. Derudover kan vi afholde møder, hvis i eller vi mener, at behovet er der.
En sådan samtale giver mulighed for en mere uddybende snak om jeres barn end den daglige dialog, hvor barnet ofte er ved siden af og lytter. Forældresamtalerne foregår derfor uden barnets tilstedeværelse.
Vi ønsker ligeledes at blive informeret om ændringer af betydning i barnet liv.